Masovna psihoza stigla je i kod nas pa se po društvenim mrežama već šire fotografije opustošenih rafova.
Ali, da li vam stvarno treba toliko toalet papira, ulja i brašna?
Šta je ono što bi moglo da zatreba u vremenu nezivjesnosti?
Pasta: I špagete i fusile mogu dugo da stoje, a pomoći će da, u slučaju nevolje, pripremate različita jela. Dodajte malo sira – najbolje je uzimati tvrde, poput parmezana – i mogućnosti su neograničene.
Pirinač, supe iz kesice i pasulj: Dobro je imati i pasulj u konzervi, ali i suvio.
Suhomesnato: Može nedjeljama da stoji u frižideru, a komad dimljene šunke poslužiće kao sjajan dodatak raznim jelima
Jaja: Neophodna namirnica koja također u frižideru može da stoji dugo.
Smrznuto voće i povrće: Za smutije, supe i čorbe. Melisa Clark predlaže čak i smrznuti kukuruz i špinat, pošto ne gube na ukusu.
Riba iz konzerve: Sardine, inćuni i tuna.
Lješnici, orasi i drugo suho voće: Za užinu i pripremanje hrane.
Puter: Dugo traje u frižideru, još duže u zamrzivaču.
Krompir, batat, šargarepe, cvekla, đumbir: Ako se dobro čuvaju, mogu da traju nedjeljama. Ukoliko se ugnjecave, potopite ih u hladnu vodu.
Crni i bijeli luk: … Ali ne zato što pomaže kod virusa, već zato što daje ukus jelima.
(TBT)