LIFESTYLE
Juneće meso u
kombinaciji s tjesteninom te povrćem slatkastog okusa čini nutritivno izrazito
kvalitetno jelo, a priprema istoga vrlo je jednostavna
FOTO: (123rf)
Juneće meso u
kombinaciji s tjesteninom te povrćem slatkastog okusa čini nutritivno izrazito
kvalitetno jelo, a priprema istoga vrlo je jednostavna.
Sastojci:
200 g mljevenog
junećeg buta
100 g tjestenine
2 ljubičasta luka
1 žuta paprika
1 crvena paprika
7 cherry paradajz
3 češnja bijelog
luka
1 čajna kašika
usitnjenog bosiljka
4 prstohvata soli
1 prstohvat bibera
Priprema:
1. U dubokoj tavi
dinstajte mljeveno meso, na sitne kockice nasjeckan luk i protisnuti bijeli luk,
uz dodavanje vode koliko je potrebno da bi se sadržaj mogao dinstati, u
trajanju od 45 min
2. Tjesteninu
skuhajte prema uputstvu koje se nalazi na pakiranju
3. U tavu dodajte
cherry paradajz, na trakice narezane paprike te začine i nastavite dinstanje u
trajanju od 10 min
U ovo jelo možete
dodati i zrna kuhanog kukuruza zbog kojega će ovo jelo imati još jednu dodatnu
slatku i nutritivno kvalitetnu komponentu.
(The Bosnia Times)