“KVARENJE OMLADINE” Iranska Angelina Jolie dobila 10 godina zatvora zbog IZOBLIČENIH FOTOGRAFIJA

Iranka Sahar Tabar (19), koja je na internetu objavila fotografije na kojima joj je lice izobličeno, osuđena je na deset godina zatvora, piše Guardian

Iranka Sahar Tabar (19), koja je na internetu objavila fotografije na kojima joj je lice izobličeno, osuđena je na deset godina zatvora, piše Guardian.

Tabar, čije je pravo ime Fatemeh Khishvand, privukla je pažnju javnosti nakon što je objavila editovane fotografije na kojima izgeda kao zombi. Tada je imala 486.000 pratilaca na Instagramu. Neki mediji su prenijeli informaciju da Tabar pokušava da izgleda kao Angelina Jolie.

Nedugo nakon toga tinejdžerka je uhapšena i optužena za kvarenje omladine i nepoštovanje Islamske Republike. Još neke od optužbi protiv Tabar uključivale su bogohuljenje, podsticanje na nasilje i sticanje prihoda neprimerenim sredstvima.

Sud je uzeo u obzir njene zdravstvene kartone koji sugerišu da ima mentalne probleme, kao i da je ranije posećivala psihijatrijske bolnice.

Ova 19-godišnjakinja je pokušala da kontaktira Angelinu Jolie kako bi vodila kampanju za njeno oslobođenje, uz poruku da “Islamska Republika ima istoriju mučenja žena. Moramo se ujediniti protiv ovog rodnog aparthejda“.

Za sada nije dobila nikakav odgovor, ali se još uvek nada pomilovanju, navodi Guardian.

 

(TBT, Agencije)

ADVERTISEMENT

Preporučeno