LAGUMDŽIJA OTROVAN REZULTATIMA NAŠE (NE)PISMENOSTI Lagumdžija: Ne mogu shvatiti da se u ovoj zemlji nisu digli svi zbog toga

Bivši predsjednik SDP-a i bivši ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumžija za N1 kaže da je njegova bivša stranka „u kaosu“, među rijetkima je koji je komentirao skandalozne rezultate PISA testova bh. učenika koji su pokazali da ih je polovica funkcionalno nepismena, a govorio je i o raspodjeli ministarstava Vijeća ministara ali i o polemici oko imenovanja Martine Mlinarević za veleposlanicu BiH u Češkoj

Lagumdžija je rekao da su rezultati PISA testova najgora stvar koja se dogodila BiH u posljednje vrijeme.

“Dobro je da pričamo o ANP-u, o NATO-u ali ova zemlja ima velike probleme. Ja sam otrovan posljednjih dana viješću koju sam čuo, a to su PISA rezultati. Ne mogu shvatiti da se u ovoj zemlji nisu digli svi, da danas na Parlamentu nisu pričali o tome. To je najgora stvar koja nam se dogodila u posljednje vrijeme i nitko nam neće spasiti zemlju dok se ne posvetimo obrazovanju djece”, kazao je.

Kada je riječ o raspodjeli ministarskih mjesta u novom Vijeću ministara BiH, kazao je:

“Ne mogu vjerovati da se Izetbegović dogovorio sa Dodikom i Čovićem da će onako ići raspodjela ministarskih mjesta. Vijeće ministara ima deset ljudi, jedan je ministar obrane. To je jedini ministar koji nije ministar. Praktično imate devet ministara. Od tih devet, ako je točno, bh. politički blok je dobio 2, HDZ 3, a Dodik sa svojim blokom 4”, dodao je.

Polemike oko imenovanja književnice Martine Mlinarević za veleposlanicu BiH u Češkoj, a koja nema završenu visoku izobrazbu, Lagumdžija je komentirao ovako:

„HDZ je ljut na nju zato što ona više ne piše onako kako je njima odgovaralo. Kada je napadala gospodina Komšića, mene i druge, tada im je bila u redu. Ja postavljam pitanje, zašto je ministar, odnosno, zamjenik ministra koji dolazi iz HDZ-a nisu skrenuli pažnju na vrijeme. Kao, nije znao jel’? Pa njegov je posao bio da to provjeri prije nego je imenuju.

(TBT)
ADVERTISEMENT

Preporučeno