ALBANIJOM VLADAJU NARKO KARTELI?! Berisha: Rama švercuje drogu, u tunelima 9 milijardi eura

26.10.2017. u 08:25

REGIONAL

Bivši albanski premijer i predsjednik Salji Berisha optužio je albansku vladu da direktno kontrolira šverc droge u Albaniji


FOTO: Berisha (Wikipedia)

Bivši albanski premijer i predsjednik Salji Berisha optužio je albansku vladu da direktno kontrolira šverc droge u Albaniji.

Prema njegovim riječima, "više od devet milijardi eura droge sakriveno u albanskim tunelima", prenijeli su danas makedonski mediji.

U intervjuu za televiziju News 24, Berisha je optužio albansku vlast, predvođenu premijerom Edijem Ramom, da je direktno umiješana i da kontroliše proizvodnju i šverc marihuane u Albaniji.

"Premijer Edi Rama je direktno umiješan u proizvodnju, a sada i u sakupljanje droge... Tvrdim da je više od devet milijardi eura droge sakriveno u tunele u Albaniji", rekao je Berisha.

On je rekao da su optužbe protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova Sajmira Tahirija tačne, jer je, kako je rekao, Tahiri "imao svoju ulogu u bandi porodice Habnilaj, koja je obavljala veliki šverc droge od Albanije do Italije", za šta Italija ima i argumente.

Prema njegovim riječima, "ima argumenata i da je brat sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Fastmira Džafaja dio velikog šverca albanske droge u inostranstvo", prenela je agfencija Makfaks.


(TBT)