IMENA DODIKOVIH DOUŠNIKA I POSLUŠNIKA Čavić: Jedna vrlo mračna osoba stoji iza Dodikovih mračnih politika

23.10.2017. u 10:33

POLITIKA

„Ovdje postoji hor Dodikovih dječaka koji pjevaju potpuno istu pjesmu konstantno sa potpuno istim notama. Već to traje pune tri godine, a u horu su ključni poslušnici Milorada Dodika, ispričao je predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić.


FOTO: Čavić (Screenshot, N1)

Ovdje postoji hor Dodikovih dječaka koji pjevaju potpuno istu pjesmu konstantno sa potpuno istim notama. Već to traje pune tri godine, a u horu su ključni poslušnici Milorada Dodika, ispričao je predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić.

On je, potom, gostujući u emisiji Tačka na 7 govorio i o imenima tog, kako ga je nazvao, hora Dodikovih dječaka.

''To je Slavko Mitrović, siva eminencija koji razara tkivo Republike Srpske i savjetuje Dodika u potpuno pogrešnom pravcu. Jedna vrlo mračna osoba koja stoji iza svih mračnih politika u kabinetu predsjednika, rijetko se pojavljuje. On je ključni ideolog te politike i na čelu je tog hora. Tu je i Pero Simić koji je odmah sa njim zajedno, iz kabineta Dodika i koji se bavi medijima. Tu su razni naručeni politički analitičari iz Srbije, ima ih nekoliko. Tu si u udruženja građana'', rekao je Čavić i nastavio:

''Tu su i neki zavjetnici, nekoliko marginalnih organizacija, novokomponavani dekan Fakulteta bezbjednosti Predrag Ćeranić - stari paraudbaš i udbaš koji je bio u vrijeme sloge i  u vrijeme Dodikog prevrata i '97 godine ključni dezinformator institucija koje su vršile vlast'', dodao je on.

(TBT)