POKLONI ERDOGANU ONO ŠTO IMAŠ U STANU! SDP pozvao Izetbegovića da Erdoganu pokloni imovinu

23.10.2017. u 09:16

POLITIKA

''Razlika između nas i njih je jasna. SDP BiH ima namjeru poluge sistema nakon izborne pobjede koristiti kako bismo služili građanima i provodili naš, bosanskohercegovački program izgradnje stabilne, suverene, samostalne i razvijene BiH“ stoji u saopćenju SDP-a


FOTO: Izetbegović, Nikšić (public)

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem oštro osuđuje izjavu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je njegov otac Alija ''BiH ostavio Erdoganu u amanet''.

Ova izjava je, inače, izazvala brojne reakcije javnosti, a iz SDP-a navoda da ovakvim izjavama Izetbegović daje snažan argument svima koji žele podijeliti i razvaliti BiH kao jedinstvenu državu i društvo.

''Razlika između nas i njih je jasna. SDP BiH ima namjeru poluge sistema nakon izborne pobjede koristiti kako bismo služili građanima i provodili naš, bosanskohercegovački program izgradnje stabilne, suverene, samostalne i razvijene BiH.

Za razliku od nas, feudalističkom, srednjovjekovnom SDA-u, sistem treba da nad građanima, njihovim resursima i njihovim dobrima vladaju, da njihove funkcije, poput begova, njihova djeca nasljeđuju, a da državu ostavljaju u nasljedstvo svojim kućnim prijateljima.

Pozivamo Bakira Izetbegovića da svoju odanost Erdoganu dokazuje tako što će svu svoju privatnu imovinu, kako god da je stečena, pokloniti ili u testamentu slobodno ostaviti Recepu Tayyipu Erdoganu.

Što se tiče naše države i domovine, Bosne i Hercegovine, ona pripada svim našim građanima.

Takvoj državi Turska kao partner, a ne patron, svakako je dobrodošla, jednako kao i svi drugi međunarodni prijatelji Bosne i Hercegovine'', navodi se u saopćenju SDP-a.

(TBT)