MUSLIMAN, IZBJEGLICA, PRODAVAČ CVIJEĆA POSTAO HEROJ Djevojku je okružilo 25 nasilnika, a onda se pojavio spasilac HUSO

23.10.2017. u 03:14

TEME

Italijanka Gaja Garnosta je na Facebooku podjelila priču o tome kako se našla u opasnoj situaciji i da su oni pravi heroji najčešće među običnim ljudima koje srećete na ulici.


FOTO: Garnosta (Facebook)

Dvadesetpetogodišnjakinja je šetala ulicama Firence kasnije noću kad joj je u prišla grupa mladića, koji su joj prvo dobacivali šale, tražili joj zajednički selfie, a zatim postali sve agresivniji i opasniji.

"Odjednom su me okružili i počeli mi govoriti stvari poput: "Hajde s nama, nas je puno, čak 25, ti jedna, bit će ti dobro, uživat ćeš", a zatim su me počeli vrijeđati i nazivati glupom kučkom i kurvom", napisala je Gaja.

Pokušala je pobegne, ali nisu joj dopustili, i počeli su je gađati slamčicama iz svojih pića, a neki su čak i pljuvali na nju, piše Index.

Očajnoj djevojci u pomoć je prisikočio Hosein Alamgir, ulični prodavač cvijeća porijeklom iz Bangladeša.

"Čim mi je prišao počeli su me nazivati arapskom kurvom", piše Gaja.

Alamgir ju je odveo da nešto pojede i poklonio joj je ružu.

"Da Hosein nije naišao tu večer mene sad ne bi bilo da ispričam šta se dogodilo. Nisam znala kako da mu se zahvalim dovoljno, pa sam mu dala svoju fotografiju da zauvijek zapamti lice djevojke koju je spasio te noći. Hvala Bogu što postoje ljudi poput njega koji će vam priteći u pomoć bez da išta traže zauzvrat. Nikad ga neću zaboraviti", napisala je djevojka.


FOTO: Alamgir (Facebook)

Hosein u Firenci živi od 2005., a rekao joj je da joj je prišao jer je primijetio da je preplašena i uznemirena.

Gaja je priču odlučila podijeliti kako bi ljudima pokazala da stvari u životu ne funkcioniraju uvijek onako kako su navikli da vide u medijima.

"Mediji vam kažu da su stranci zli, da mizoginija ne postoji, da su muškarci i žene jednaki, da imaju ista prava i slobode, ali znamo da nije uvijek tako", zaključila je Gaja.

(TBT)