KO JE ŽENA KOJA JE KRENULA NA PREDSJEDNIKA RUSIJE: Kći Putinovog mentora novo lice opozicije

21.10.2017. u 01:22

POLITIKA

Tridesetpetogodišnja novinarka je namjeru da se kandidira na predsjedničkim izborima koji se održavaju u martu 2018, objavila na svom YouTube kanalu


FOTO: Sobčak (Foto: Tanjug-AP Photo)

Poznata televizijska novinarka Ksenija Sobčak, čiji otac je bio blizak saradnik Vladimira Putina, namjerava se kandidirati na predsjedničkim izborima u Rusiji.

Kako piše "New York Times" tridesetpetogodišnja novinarka je namjeru da se kandidira na predsjedničkim izborima koji se održavaju u martu 2018, objavila na svom YouTube kanalu. Ona je tim povodom objavila i pismo u ekonomskom listu "Vedomosti".

Ona je sebe opisala kao kandidata svih onih koji odbijaju status quo, neko ko bi unio borbenost u kampanju i izazvao umorne starije kandidate iz već etabliranih parija, koji su tu godinama.

Ona je potencijalnim biračima poručila da "misle Sobčak" ukoliko bi nešto da učine i ako im je dosta svega, a nemaju svog kandidata.

"New York Times" navodi i da je ona kći nekadašnjeg gradonačelnika Sankt Peterburga, Anatolija Sobčaka, koji je bio Putinov mentor godinama i koji je umro 2000.

Međutim, " New York Times" navodi i da će kandidatura Sobčakove dodatno raslojiti ionako slabu opoziciju, uz podsjećanje da glavni ruski opozicionar Aleksej Navaljni neće moći da se kandidira jer mu je to sud zabranio, zbog postupka koji se protiv njega vodi, a koji on smatra politički motiviranim.

(TBT)