PROGOVORILA O ZLOSTAVLJANJU Tajči: Nisam se mogla zaštiti od moćnih, pohlepnih muškaraca

18.10.2017. u 12:47

LIFESTYLE

Ostavila sam sve kako bih se oporavila i pronašla način da zaustavim manipulisanje utemeljeno na strahu i zloupotrebi moći


FOTO: Plakat (Instagram, Screenshoot)

Brojna poznata lica odlučila su sa svijetom da podijele svoja traumatična iskustva seksualnog uznemiravanja nakon što je raskrinkan moćni holivudski producent Harvey Weinstein, kojega su slavne glumice optužile za seksualno napastvovanje.

A nakon što se na društvenim mrežama pojavio haštag #MeToo kojem je cilj osvješćivanje problema seksualnog zlostavljanja, u kratkim crticama svoju je priču na Instagramu odlučila da ispriča i Tajči, koja je za pratioci ondašnje estradne scene, baš naprasno napustila Hrvatsku i blistavu karijeru u kojoj je zaplivala, te nastavila sasvim drugačiji život u SAD-u, prenosi Slobodna Dalmacija.

"U vrijeme dok sam bila najveća zvezda u Hrvatskoj, napravili su lutku meni u čast. Plašila sam se te lutke jer sam se bojala da drugim djevojkama odašiljem poruku 'šuti, smij se i nek' drugi ljudi upravljaju tvojim rukama i nogama, tako ćeš stići daleko'. Nikakav novac i slava nisu mi mogli zatvoriti oči pred onim što sam vidjela. Sve me to kao tinejdžerku potpuno slomilo. Osjetila sam da se ne mogu dovoljno zaštiti od moćnih, pohlepnih muškaraca. Ostavila sam sve kako bih se oporavila i pronašla način da zaustavim manipulisanje utemeljeno na strahu i zloupotrebi moći", napisala je Tajči, pozirajući sa svojom lutkom.


(TBT)