„MISLIO SAM DA JE MIA KHALIFA“: Nobelovka Malala zbog odjevne kombinacije postala žrtva trolova

18.10.2017. u 02:01

MARKER

Mlada Pakistanka na fakultetu se pojavila u trapericama i čizmama s potpeticom, a kada je njezina fotka osvanula na Facebooku, trolovi su podivljali


FOTO: Yousafzai ( Wenn/Facebook)

Malala Yousafzai, dobitnica Nobelove nagrade za mir, počela je studirati politologiju, filozofiju i ekonomiju na Oxfordu, a već na početku studija postala je žrtva internet trolanja zbog odjeće koju nosi na predavanjima.

Mlada Pakistanka na fakultetu se pojavila u trapericama i čizmama s potpeticom, a kada je njezina fotka osvanula na Facebooku, trolovi su podivljali. Hrpa gnjusnih komentara s prijetećim tonom pojavila se ispod njezine fotke, samo zbog činjenice da je odjenula traperice i čizme na potpeticu.

"Pogledajte licemjerku Malalu, nosi hlače! Je li ona uopće muslimanka?"

"Mislio sam da je Mia Khalifa"

"Postoji razlog zašto su ovoj pucali u glavu"

"Pogledajte joj šal. Ne nosi tradicionalnu odjeću nego se odmah priklonila zapadu."

Ovo su samo neki od komentara ispod fotografije, a osim muškaraca, Malalu nisu štedjele ni žene.

Fotka je postala predmet rasprave na Twitteru, a komičar Junaid Akram ponudio je rješenje koje bi se radikalnim muslimanima možda moglo i svidjeti.

Malala Yousafzai postala je poznata nakon što su joj talibani pucali u glavu zbog njezinog aktivizma za prava djece. Snažno se zalagala za prava muslimanskih djevojčica na obrazovanje, a zbog svoje životne priče 2014. godine je dobila Nobelovu nagradu za mir te postala najmlađi laureat u historiji.


(TBT)