ALBANAC KOJI PIŠE ĆIRILICOM Pacoli: Srbi su dobri ljudi, ali se moraju suočiti sa realnošću

15.10.2017. u 01:11

REGIONAL

Na pitanje koliko je novca dao za nezavisnost Kosova, on kaže da je veoma ponosan na svoj "skroman doprinos konsolidaciji države Kosovo" i da je potpuno fokusiran na nove uspjehe za Kosovo


FOTO: Pacoli (Profimedia)

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli za "Blic" kaže da je Balkanu potrebna stabilnost, a da Srbija može da ima konstruktivnu ulogu u tome.

Međutim, da bi postala postane faktor mira, Srbija najprije mora da se "suoči sa realnošću", kazao je on u intervjuu za beogradski list.

Na pitanje šta je njegovo rješenje za Kosovo, a da obje strane budu zadovoljne, budući da je za Srbiju Kosovo dio njene teritorije, a za Albance država, Pacoli je u intervjuu za "Blic" rekao da je to uzajamno poštovanje, međusobna saradnja i "prihvatanje realnosti da postoje dvije zemlje koje moraju graditi budućnost za svoje građane".

Pacoli je ponovio svoju ocjenu od prije 10 godina da je Srbija oduvijek bila faktor u našem regionu, ali je dodao da je to na žalost "bio faktor razaranja i krvoprolića u 20. vijeku".

Na pitanje koliko je novca dao za nezavisnost Kosova, on kaže da je veoma ponosan na svoj "skroman doprinos konsolidaciji države Kosovo" i da je potpuno fokusiran na nove uspjehe za Kosovo.

Kako navodi "Blic", zahtjev za intervju Pacoliju je poslat na engleskom, a on je odgovore poslao na srpskom i to na ćirilici.


(TBT)