VJERNI PAS Putin dobio na poklon štene od predsjednika Turkmenistana (VIDEO)

13.10.2017. u 02:44

MARKER

„Mi imamo zajedničkog prijatelja, to je jedinstven pas na svijetu, alabaj. I ja sam danas donio sa sobom jednog malog alabaja, rekao je turkmenski predsjednik i dodao da su psu dali ime Vjerni


FOTO: Berdimuhamedov, Putin (Tas)

Predsjednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov čestitao je ruskom kolegi Vladimiru Putinu rođendan koji je proslavio nedavno i poklonio mu štene rase srednjeazijski ovčar (alabaj na turkmenskom) koji se zove Vjerni.

„ Želio sam da počnem sa prijatnim gestom. Nedavno je u vas bio poseban dan, dan anđela. Zato vam iskreno od srca čestitam i želim vam dobrog zdravlja, uspjeha i svakog dobra“, rekao je turkmenski predsjednik na početku susreta.

Berdimuhamedov je rekao da Putin mnogo čini po pitanju ekologije.

„Mi imamo zajedničkog prijatelja, to je jedinstven pas na svijetu, alabaj. I ja sam danas donio sa sobom jednog malog alabaja“, rekao je turkmenski predsjednik i dodao da su psu dali ime Vjerni.

Zatim je u salu u kojoj je održan prijem, unesen transporter sa štenetom. Berdimuhamedov ga je uzeo i predao predsjedniku Rusije.

 Tokom susreta, lider Tirkmenistana je takođe rekao da se kroz bilateralne odnose i kontakte u okviru Zajednice nezavisnih država pridaje veliki značaj saradnji sa Rusijom.(TBT, Istinito.net)