"BOSILJČIĆ" Zašto je Erdoganova supruga iznenada posjetila posljednju bombondžinicu u Beogradu

12.10.2017. u 09:54

TEME

Prva dama Turske je, priča mlada prodavačica, probala ratluk i čokoladne karamele, koje su joj se najviše svidjele


FOTO: (Tanjug)

Čuvena bombondžinica "Bosiljčić", jedina takve vrste u prijestonici, imala je jučer nesvakidašnju gošću pošto ju je oko 14.30 posjetila ni manje - ni više nego prva dama Turske Emina Erdogan sa saradnicima i obezbjeđenjem, piše Blic.

"Nešto poslije 14 sati ušao je tjelohranitelj i rekao da će doći Emina, supruga turskog predsjednika Redžepa Erdogana. Jednostavno sam se pogubila, znala sam da su u Beogradu, da se zbog njihovog dolaska povremeno obustavlja saobraćaj u pojedinim dijelovima grada, ali nisam ni sanjala da će doći baš kod nas. Odmah sam pozvala gazdu i ispričala mu sve. Bila sam jako uzbuđena", priča Jovana Marinković, prodavačica u radionici bombona i rahtlauka „Bosiljčić", koja je i nakon njenog odlaska bila „pod utiskom".

Njenoj koleginici Maji bližio se kraj uobičajenog radnog dana, a onda se desilo nešto što će dugo pamtiti. Oko 14.30 ušla je prva dama Turske okružena tjelohraniteljima, fotografom i prevodiocem, priča Jovana.

"Odjednom je u radnji bilo mnogo ljudi. Mislim da je čak bio tu i kamerman koji je sve snimao, a koliko se sjećam gospođa Erdogan je na srpskom rekla „dobar dan", ali nisam sigurna. Bila sam veoma uzbuđena, koleginica i ja smo se potpuno izgubile. Imala sam tremu. Samo sam se fokusirala da sve odradim kako treba, da se ne obrukamo", priča kroz smiješak Jovana.

Prva dama Turske je, priča mlada prodavačica, probala rahatluk i čokoladne karamele, koje su joj se najviše svidjele.

"Kupila je bombone, rahatluk, skoro sve što imamo od proizvoda. Interesovala se kada je radnja osnovana i razgledala je okolo. Oduševila me je svojom ljubaznošću. Jako je lijepa, elegantna, pristojna i prijatna žena. Pitala je da li može da se fotografiše sa nama, na šta smo, naravno, pristale. Nije bilo selfija, već nas je uslikao fotograf koji je s njom došao".


(TBT)