ERDOGAN RADI ONO ŠTO NI TITO NIJE RADIO: Turska ulazi u BG-Sarajevo, još 60km od Požege

11.10.2017. u 02:32

BUSINESS

Tokom posjete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji biće potpisan dokument kojim se Turska uključuje u projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo


FOTO: Erdogan, Vučić (Tanjug)

Tokom posjete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji biće potpisan dokument kojim se Turska uključuje u projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo.

Ona podsjeća da je trasa ovog autoputa kroz Srbiju poznata i da će se nastaviti na postojeću trasu Koridora 11, na dionicu od Preljine do Požege, dužine 31 kilometar. "Od Požege, preostaje da se izgradi još 60 km auto-puta koji će ići preko Užica do Kotromana na granici sa Republikom Srpskom. Prema prvim procenama izgradnja ovog dijela auto-puta je oko 830 miliona eura", kaže Mihajlovićeva.

Taj dokument - pismo o namjerama za jačanje i proširenje saradnje u oblasti saobraćaja i infrastrukture – potpisat će potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja, pomorstva i komunikacija Turske, Ahmet Arslan, ističe se u saopštenju kabineta potpredsjednice Vlade.

"Turska je od samog početka podržavala ovaj projekat, a sada imamo i pismo o namjerama kojim se potvrđuje spremnost Turske da se aktivnije uključi u realizaciju ovog projekta. To znači da ćemo zajedno sa Turskom definisati naredne korake u realizaciji ovog projekt", istakla je Mihajlovićeva.

Ona dodaje da se ovim dokumentom ohrabruju investicije u transportnu infrastrukturu zapadnog Balkana i podstiče saradnja Srbije i Turske u oblasti željezničkog, drumskog, vazdušnog i vodnog saobraćaja.

Potpredsjednica Mihajlović podsjeća da se upravo u oblasti infrastrukture odnosi Srbije i BiH ubrzano unaprijeđuju.

"Ovo nije prvi projekat koji Srbija realizuje zajedno sa Bosnom, ali će biti najveći do sada, poslije izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac sa zajedničkim graničnim prelazom, izgradnje vrtića i rekonstrukcije glavne ulice u Srebrenici i dogovora o zajedničkom održavanju mostova na Drini", dodaje Mihajlović.


(TBT)