„CRVENA FURIJA“ SE USKOMEŠALA? Ramos: Rekao sam mu da se ne miješa u politiku. Što se sada čudi kada mu zvižde

04.10.2017. u 12:25

TEMPO

Referendum za nezavisnost Katalonije uticao je i na fudbal pa su tako "poljuljani" odnosi i u španskoj reprezentaciji


FOTO: Ramos, Pique (Profimedia)

Referendum za nezavisnost Katalonije uticao je i na fudbal pa su tako "poljuljani" odnosi i u španskoj reprezentaciji.

Takozvana "Crvena furija" okupila se u Madridu uoči dvije posljednje utakmice za kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a na jučerašnjem treningu u centru pažnje bio je igrač Barcelone Gerard Pique.

Legenda Barcelone je poznat po tom što otvoreno podržava nezavisnost Katalonije, a u nedjelju je glasao na referendumu. Na treningu u Madridu dočekan je zvižducima sa tribina, zbog čega je trening reprezentacije trajao sam 23 minuta.

Kapiten Real Madrida Serhio Ramos oglasio se povodom ovog incidenta.

Ramos je i prije nekoliko dana poručio fudbaleru Barcelone da se ne miješa u politiku, a sada kaže da je očekivao uvrede za Pikea.

"Već sam mu rekao da mu nije pametno što se miješa u sve to, a onda se čudi zašto mu zvižde. Svakako ćemo mu mi pružiti podršku, ali moram priznati da me nije iznenadilo ono što se događalo na treningu. Nadam se da će ubuduće pametnije postupati", rekao je Ramos.

U znak protesta zbog postupanja policije, vodeći katalonski sindikati i udruženja pozvali su građane da u utorak stupe u generalni štrajk. Barcelona je najavila da će se pridružiti štrajku.


(TBT)