MORAMO SVI OTVORITI OČI! Zubak: Opasne su poruke Dodika i Vučića koji udruženo razaraju BiH

03.10.2017. u 13:14

POLITIKA

Za Hrvatska stranku BiH je pozivanje na spajanje RS sa Srbijom novo političko orgijanje predsjednika RS Milorada Dodika i to pred svjedokom i mentorom Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije


FOTO: Zubak (Vijesti.ba)

Za Hrvatska stranku BiH je pozivanje na spajanje RS  sa Srbijom  novo političko orgijanje predsjednika RS Milorada Dodika i to pred svjedokom i mentorom Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije.

Na rugajući  i licemjeran način onda Vučić posipa pepelom Dodika i građanima BiH šalje poruku kako Srbijapoštuje suverenu i cjelovitu BIH, ali da voli RS.

Moramo konačno svi otvoriti oči, samo na prvi pogled  radi se o   kontradiktornim porukama, u biti to su korodinirane, providne i opasne poruke Dodika i Vučića koji udruženo razaraju BiH i  trgaju je od euroatlanstke zajednice, navodi HS BIH u saopćenju.

Dodaju da je simptomatično  da predsjednik Srbije dođe u BiH zbog  10 kilometara autoceste , u koju njegova država nije uložila niti jednu marku i   neuvjerljivo ponovi kako uvažava cjelovitost BIH a    pred  njegovim  očima Dodik  šalje zastrašujuće  poruke o spajanju  RS i  Srbije.

Hrvatska stranka strahuje da će  razjareni  Milorad   Dodik  iskoristiti  i referendum  u Španjolskoj i uznemirujuće poruke koje je Vučić poslao Europi oko izjašnjavanja  u  Kataloniji i  preći sa retorike na  poigravanje vatrom u BIH , godinu dana  pred  izbore  na kojima bi trebao  izgubiti vlast.

Hrvatska stranka  poziva  međunarodnu zajednicu da poduzme korake i da zaustave RS i Republiku Srbiju u  neskrivenom razbijanju BiH jer sve to unosi nemir među građane i  može utjecati na sigurnosu situaciju kako u BiH tako i u regiji.


(TBT)