ON JE SRAMOTAN ZA SVIJET! Branson: Na osnovu iskustva koje imam s Trumpom najviše me brine njegov osvetnički karakter

02.10.2017. u 06:39

GLOBAL

Britanski milijarder Richard Branson otkrio je detalje dugogodišnjeg sukoba sa sadašnjim predsjednikom Amerike Donaldom Trumpom


FOTO: Branson (Profimedia)

Britanski milijarder Richard Branson otkrio je detalje dugogodišnjeg sukoba sa sadašnjim predsjednikom Amerike Donaldom Trumpom. U svojoj novoj knjizi "Finding My Virginity" Branson je objavio pismo koje je dobio 2004. godine od tadašnjeg američkog preduzetnika.

Trump je pismo uputio vlasniku poslovne grupe "Virgin“ nakon pokretanja show programa Branson's quest for the best, formata poput Trumpove serije u kojoj se nekoliko kandidata takmiči u želji da dobije posao kod finansijskog magnata.

"Loš rejting vaše emisije će vam pomoći da se sada skoncentrišete na svoju avio-kompaniju kojoj je, ja vjerujem, potreban svaki atom vaše energije“, stoji u pismu koje je Trump uputio Bransonu, prenosi B92.

"Očigledno je u pitanju katastrofalno poslovanje i ne mogu da zamislim da možete bolje da poradite na tome od bilo koga drugog. Poput televizije, trebalo bi da napustite i posao sa avio-kompanijom što je prije moguće. Zapravo, pitam se kako možete biti milijarder i tako poslovati. Možda je naziv vaše emisije The Rebel Bilionaire pogrešan?“, dodaje se u pismu.

"U svakom slučaju, nemojte me koristiti kako biste promovisali svoj nisko rangirani show – veliki ste dečko, pokušajte to sami!“.

To nije bio njihov jedini sukob. Godine 2016, pred predsjedničke izbore u Americi, Branson je na svom blogu javno pozvao Amerikance da ne glasaju za Trampa.

U tom tekstu milijarder je opisao čudan sastanak koji je imao sa Trumpom na kome je, kako navodi, tadašnji kandidat za američkog predsjednika govorio samo o planovima da "uništi" pet osoba koji su odbili da mu pozajme novac.

"Ono što me najviše zabrinjava, na osnovu iskustva koje imam sa Trumpom, jeste njegov osvetnički karakter koji bi mogao da bude veoma opasan ukoliko on bude taj koji će se naći u Bijeloj kući“, napisao je Branson.

On je također nedavno Trumpa nazvao "sramotom za svijet".


(TBT)