SPORTSKI FILM ‘BORG/MCENROE’ To je film o jednom od najvećih teniskih rivalstava svih vremena

26.09.2017. u 02:19

LIFESTYLE

Film ‘Borg/McEnroe’ otvorio je svjetski filmski festival TIFF i dobio sjajne kritike


FOTO: (public)

Film ‘Borg/McEnroe’ otvorio je svjetski filmski festival TIFF i dobio sjajne kritike.

To je film o jednom od najvećih teniskih rivalstava svih vremena i to između švedskog ‘stručnjaka za učinkovitost’, Björna Borga i eksplozivnog, ‘podređenog Amerikanca’ Johna McEnroea.

Ali tu je i pozadinska priča o jednom velikom teniskom prijateljstvu. Glavne uloge u filmu tumače Sverrir Gudnason kao Borg i Shia LaBeouf kao McEnroe, koji je sjajan u ulozi kontroverzne zvijezde nagle ličnosti.

Temeljen na istinitoj priči, film ističe poznato finale Wimbledona 1980. godine, koje se smatra jednim od najboljih teniskih mečeva svih vremena.

Tijekom kasnih 70-ih i ranih 80-ih godina 20. stoljeća, virtuozni igrači Björn Borg (Sverrir Gudnason) i John McEnroe (Shia LaBeouf) oduševili su sportski svijet svojim oštrim, jednakopravnim rivalstvom. Ono što je fasciniralo mase, osim što su obojica bili virtuozni igrači u vrhuncu forme, bila je i radikalna razlika u njihovim stilovima: McEnroe je bio užarene glave spreman vrištati nakon krive presude i razbiti reket u izljevima bijesa, dok je Borg sve osjećaje proživljavao u sebi nikada ne dopuštajući publici da ga vidi uzrujanog.

Kontrast dvojice igrača poslužio je kao odlična priča koju je redatelj Janus Metz očito i htio prikazati u svom novom filmu ‘Borg/McEnroe’.

https://www.youtube.com/embed/Pc--o4Lq9WU(TBT)