AMERIKANCI SAMI SEBE BODRE LeBron: Trump koristi sport da nas zavadi i podijeli

26.09.2017. u 15:45

TEMPO

"Svi znamo koliko nas sport ujedinjuje, koliko ga volimo i koliko strasti nosi. Sportom se stvaraju prijateljstva i činjenicu da on to pokušava iskoristiti kako bi nas dodatno zavadio ne mogu podnijeti, niti da šutim o tome", rekao je James


FOTO: LeBron (Profimedia)

LeBron James, jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi, objasnio je zbog čega je napao predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa na  Twitteru. James je stao u odbranu Stephena Currya i Golden State Warriorsa u "okršaju" sa predsjednikom SAD, koji je saopštio da je povukao pozivnicu šampionskom timu jer "Curry oklijeva sa odgovorom".

"Bizgove, Curry je već rekao da neće doć'! Zbog toga ni ne postoji pozivnica. Odlazak u Bijelu kuću je bila čast dok se ti nisi pojavio", žestoko je odgovorio James.

On je potom snimio kratak video klip u kojem je želio da objasni svoj nastup na društvenim mrežama.

"Bio sam malo frustiran jer taj čovjek kojeg smo izabrali želi da nas zavadi. Svi znamo šta se događalo u Charlottesvilleu i podjela je dovela do toga. I sada me je još jače pogodilo jer koristi sport kao platformu za podjelu. Svi znamo koliko nas sport ujedinjuje, koliko ga volimo i koliko strasti nosi. Sportom se stvaraju prijateljstva i činjenicu da on to pokušava da iskoristi kako bi nas dodatno zavadio ne mogu da podnesem, niti da šutim o tome", rekao je James.

Zvijezda Clevelanda svjesna je da može da utiče na mišljenje mnogih u zemlji, zbog čega je objasnio šta je problem u vezi sa Donaldom Trumpom.

"Traži od vlasnika NFL klubova da se otarase igrača koji nisu na terenu jer traže svoja prava – to nije ispravno! Kada sam se probudio vidio sam da moj kolega nije pozvan na događaj na koji prvenstveno sam nije htio da ide, odnosno na prijem u Bijelu kuću. To ne mogu da podržim. Imamo Jemele Hilla i Colina Kaepernica… Svi ti ljudi govore javno, zarad većeg dobra. To je važno kako bismo se ujedinili – nije riječ o zavadama i podjeli, već mi, Amerikanci, moramo da budemo jači i ujedinjeniji. Jer ovo su kritična vremena i u poziciji sam da se moj glas čuje. Volim vas sve", zaključio je LeBron.


(TBT)