"BOL SI PREVAZILAZIO RADOM, PRETVARAJUĆI JE U LJUBAV": Kćerkin oproštaj od Ljubiše Samardžića

17.09.2017. u 09:19

KULTURA

"Posjedovao si energiju koju nije mogao svako da prati... Bol si prevazilazio radom, pretvarajući je u ljubav. Tako ćemo i mi sada tata...", rekla je kćerka


FOTO: (Profimedia)

Ljubiša Samardžić (1936-2017) kremiran je na Novom groblju, ispraćaj je počeo oko podne, a od popularnog Smokija oprostilo se više stotina građana.

Opelo je služio starješina Saborne crkve Petar Lukić. A govor je održala kćerka Jovana.

"Posjedovao si energiju koju nije mogao svako da prati... Bol si prevazilazio radom, pretvarajući je u ljubav. Tako ćemo i mi sada tata...", rekla je kćerka.

Potom je unuka Marta pročitala pjesmu Radjarda Kiplinga "Ako". Ljubiša je ispraćen uz svoj glas - pjesmu "A sad adio" koju je izvodio kao Šurda u seriji "Vruć vjetar".

Slavni glumac će biti sahranjen pored sina, a ne u Aleji velikana.

Od Ljubiše Samardžića su se na Novom groblju oprostili i Dragan Petrović Pele, Božidar - Bota Nikolić, Puriša Đorđević, Ljiljana Blagojević, Jugoslav Pantelić, Sandra Perović, Zoran Živković, Andreja Mladenović, Nebojša Bradić, Slobodan Šijan, Radoš Bajić, Kalina Kovačević, Mirka Vasiljević, Voja Brajović, Vladimir Božović, Zvezdan Terzić, Momčilo Minić...

U kapeli je među mnogim vijencima bio i onaj koji je poslao predsjednik Vučić, koji je vjerovatno donio neko od njegovih saradnika. Na vijencu je pisalo "Velikanu srpskog glumišta".

Samardžić je preminuo 8. septembra u 81. godini.


(TBT, nedeljnik.rs)