STEPHEN KING U DJETINJSTVU DOŽIVIO TEŠKU TRAUMU Kritičari misle da zbog tog incidenta briljira u hororima

12.09.2017. u 06:23

LIFESTYLE

Mnogi stoga pokušavaju odgonetnuti što ga "pogoni" da se bavi uglavnom takvim temama, a neki kritičari smatraju kako je za sve zaslužan jedan događaj iz njegovog djetinjstva, piše Unilad


FOTO: King (public)

Voljeli ili mrzili Stephena Kinga, čovjek piše. Dosad je objavio više od 200 knjiga, a mnoge od njih uspješno su adaptirane u neke od kultnih filmova, kao što su "Iskupljenje u Shawshanku", "Zelena milja", "Isijavanje", "It", ali i mnogi drugi.

Unatoč pokojoj iznimci, 69-godišnji pisac proslavio se gotovo isključivo kao autor fikcije s elementima horora. Tako je sve i počelo davne 1974. godine kad je izdao "Carrie".

Mnogi stoga pokušavaju odgonetnuti što ga "pogoni" da se bavi uglavnom takvim temama, a neki kritičari smatraju kako je za sve zaslužan jedan događaj iz njegovog djetinjstva, piše Unilad.

U Maineu 1950-godina, mladi King susreo se s prijateljem ispred kuće, nedaleko željezničke pruge...

"Zbilo se to kad mi je bilo četiri godine. Prema mojoj majci, otišao sam se igrati kod susjeda čija kuća je bila blizu pruge. Negdje sat vremena nakon što sam otišao, vratio sam se "blijed kao duh". Nisam pričao do kraja dana. Nisam joj rekao zašto nisam čekao da me pokupi ili je nazvao da dođe po mene. Ispostavilo se da je klinca s kojim sam se igrao pregazio vlak dok se igrao na pruzi ili je prelazio. Moja majka nikad nije znala jesam li bio blizu kad se to dogodilo, a ja uopće nemam sjećanja o tom incidentu, samo da su mi o njemu pričali godinama kasnije", objasnio je King kad su ga o tome pitali.

Ideju da je taj, nikad do kraja razjašnjen događaj utjecao na njegovo pisanje, King je odbacio. "Mislim da je to posve zlobna ideja. Takve psihološke prosudbe na razini su ne puno višoj od astrologije", zaključio je.


(TBT)