NEZAVISNI BLOK Senad Šepić i Fuad Kasumović sutra osnivaju novu stranku

10.09.2017. u 06:35

POLITIKA


Bivši članovi Stranke demokratske akcije (SDA) Senad Šepić, poslanik u državnom parlamentu i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sutra će održati osnivačku skupštinu nove stranke - Nezavisni blok.


FOTO: Šepić (klix.ba)

Osnivačka skupština bit će održana u zgradi Parlamentarne skupštine BiH. Plan je da se prezentiraju budući pravci djelovanja stranke, ali i najuže rukovodstvo. Kako navodi klix.ba, Šepić će biti kandidat za predsjednika Nezavisnog bloka.

U julu je održana i sjednica Inicijativnog odbora za osnivanje nove stranke, koja će sutra biti ozvaničena. Naglašeno je da će 90 posto kadra nove stranke čini mladi ljudi.

Ipak, članovi Nezavisnog bloka pored inicijatora Šepića bit će Fuad Kasumović, Sadik Ahmetović, također bivši član SDA, kao i Salko Sokolović.

"Politika se mora vratiti narodu jer je danas ukradena od njega. Želimo praviti nove mostove i ujediniti sve kako bismo pokrenuli i promijenili BiH. Želimo na izborima sljedeće godine ponuditi nova lica koja će donijeti promjene", naglasio je Šepić na sjednici Inicijativnog odbora.

Tako će građani BiH u mnoštvu političkih opcija dobiti priliku za još jednu, Nezavisni blok. 

Također, krajem septembra trebala bi biti održana i osnivačka skupština Prve nezavisne stranke, koju osnivaju nezavisni načelnici na čelu s načelnikom Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić.

(TBT, klix.ba)