"IMAŠ MESSIJA, ŠTO ĆE TI DRON I 14 POMOĆNIKA?!" Legenda popljuvala očajnog nasljednika na klupi Argentine

07.09.2017. u 02:03

TEMPO

Cesar Luis Menotti, legendarni izbornik Argentine koji ju je 1978. vodio do prvog naslova prvaka svijeta, izjavio je kako je "užasnut" dok gleda očajne igre Argentine u ovim kvalifikacijama


FOTO: (Getty Images/Guliver Image)

Viceprvacima svijeta ozbiljno visi plasman na SP iduće godine, iako su u odlučujućem, zadnjem dijelu kvalifikacija promijenili sve: izbornika, igrače, način igre i taktiku.

Ali ništa ne pomaže da se pokrenu pa ekipa, za koju igraju Messi, Dybala, Icardi, Di Maria, ne može na svom terenu pobijediti niti Venezuelu, daleko najlošiju reprezentaciju Južne Amerike.

Nakon 1:1 u Buenos Airesu s autsjderom prije dva dana i dva kola prije kraja kvalifikacija, reprezentaciji, koja je u Brazilu 2014. igrala finale, na putu do Rusije "smiješe" se dodatne kvalifikacije.

Jer Argentina je nakon 16 utakmica i samo šest pobjeda tek na petom mjestu kvalifikacijske skupine, koje za sada jamči playoff protiv Novog Zelanda.

Cesar Luis Menotti, legendarni izbornik Argentine koji ju je 1978. vodio do prvog naslova prvaka svijeta, izjavio je kako je "užasnut" dok gleda očajne igre Argentine u ovim kvalifikacijama.

Rječit, slikovit i iskren, Menotti (78) je uvijek u Argentini onaj kojeg se sluša. A sada se može čuti kako se oborio na nasljednika Jorgea Sampaolija, kojeg je rastavio na proste faktore:

"Voditi Argentinu nije isto kao i trenirati Sevillu. Prije svega, imaš Messija i igrače koji su glavni u najvećim klubovima svijeta. I što Sampaoli radi? Diže dronove, drži govore, ima 14 pomoćnika. I poslije cijelog tog cirkusa, igra mu se svodi na to da Messi uzme loptu i pokušava predriblati cijelu protivničku momčad!"

Menotti je tada posegnuo za metaforom, jednom od njemu omiljenih stilskih figura. "Nogomet je kao tango, ne može se trčati cijelo vrijeme. Nogomet ima pauzu i ubrzanje. Ima ritam i njegove promjene."

S plesnih uspredbi vratio se čerupanju Sampaolija: "Neiskustvo ga je požderalo. 40 godina sam igrao i trenirao nogomet, ali moram priznati da njegovu igru i momčad uopće ne razumijem! Ne znam što to on igra i što želi."

Velikan mu nikako ne može oprostiti što nije uspio pobijediti reprezentaciju koja je velikanima na kontinentu oduvijek služila za popravljanje gol-razlike:

"Iskreno, užasnut sam. Gledajući kako se to Argentina muči protiv Venezuele, bio sam užasnut. Igrao sam dva puta s njima. U Caracasu smo ih pobijedili 7:0 dok je u Rosariju bilo 11:0 za nas. I sada nas gledam kako ne možemo dobiti niti Venezuelu. Nikako nije dobro, nikako!"


(TBT)