JOŠ JE KOKARDA NA VUČIĆEVOM ČELU?! Josipović: U Srbiji je praktično reafirmirano četništvo

06.09.2017. u 10:50

REGIONAL

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović je, ocjenjujući odnose Hrvatske sa zemljama regiona rekao da se, kada je Srbija u pitanju, politika saradnje iz njegovog perioda predsjednjikovanja, ponovo vratila na politiku konfrontacija


FOTO: Josipović (N1)

Gostujući na zagrebačkoj N1 tv, Josipović je rekao da se ne smije zaboraviti da je u Srbiji, kako je rekao, praktično reafirmisano četništvo.

Na konstataciju da je premijer Andrej Plenković rekao da treba rešavati otvoreno pitanja sa Srbijom i pitanje kako je to moguće ako je u Zagreb stigla diplomatska nota u kojoj Ivica Dačić tvrdi da nikakve agresije na Hrvatsku nije bilo, Josipović kaže da je korak napred bio učinjen u vreme nekadašnjeg predsednika Borisa Tadića, inače, njegovog bliskog prijatelja.

Josipović smatra da će sukob Hrvatske i Slovenije bog arbitražne presude o graničnom sporu u Piranskom zalivu trajati, pa čak i generisati razne. kako je rekao, nemile događaje.

Komentarišući spor Hrvatske i BiH nastao zbog gradnje Peljeskog mosta, čemu se SDA, odnosno Bakir Izetbegović protivi, Josipović kaže da to vidi pre svega kao unutarpolitičko pitanje BiH.

„Suštinski ne vidim razlog zašto bi se BiH suprotstavljala gradnji mosta, ne vidim problem. Više mi to sliči na potpirivanje vatre“, rekao je Josipović.


(TBT, Tanjug)