SAMO RAT SRBE SPAŠAVA! Korać: Deklaracija podsjeća na pripreme za rat

06.09.2017. u 10:50

REGIONAL

Prema riječima Žarka Koraća, samostalnog poslanika u Skupštini Srbije na listi LDP, najavljena deklaracija je "tipična demagoška inicijativa koja na žalost jako podsjeća na ono što se dešavalo devedesetih godina kada se pripremao rat"


FOTO: Korać (Media centar)

Prema riječima Žarka Koraća, samostalnog poslanika u Skupštini Srbije na listi LDP, najavljena deklaracija je "tipična demagoška inicijativa koja na žalost jako podsjeća na ono što se dešavalo devedesetih godina kada se pripremao rat".

„Cilj da se ponovo stvori utisak da su srpski narod i njegova kultura ugroženi iako nema nikakvog objektivnog dokaza za to. Uostalom, jezik se ne čuva političkim deklaracijama. A cinizam je da se time bavi Milorad Dodik koji i Republici Srpskoj upravo ugrožava identitet Bošnjaka i Hrvata“, napominje Korač.

On kaže da "Beograd sve češće pribjegava ovakvoj političkoj demagogiji, što potvrđuje namjerno izazvana kriza sa Makedonijom o kojoj sada niko više ne govori".

„Ili kupovina "srpske kuće" u Podgorici za velike pare od tajkuna koji finansira anti-đukanovićevu koaliciju u Crnoj Gori. Spoljna politika Srbije u regionu postaje duboko zabrinjavajuća“, zaključuje Žarko Korać.


(TBT, Danas)