REIS KAVAZOVIĆ – NOVI BOŠNJAČKI LIDER?! Hrvati izabrali Bošnjacima lidera da bi ih sveli na vjersku skupinu!

04.09.2017. u 07:02

POLITIKA

Najjači bošnjački lider, Bakir Izetbegović, trpi značajne otpore u svojoj stranci, pa i tradicionalno naklonjenoj javnosti. Ni ostala trojica lidera ne stoje bolje. Ni jedan ne izgleda kao budući bošnjački lider


FOTO: Čović, Kavazović (Mina)

„Iako je prošla kao agencijska vijest, bajramski susret Dragana Čovića i reisa Kavazovića možda je daleko važnija vijest nego što je dobila pozornost u medijima, pišu hrvatski kolumnisti na prohadezeovskim portalima i zaključuju da „svjestan da s četiri bošnjačka lidera nema dogovora ni oko čega, Dragan Čović je odlučio neke probleme međunacionalnih  (ne međureligijskih) odnosa riješiti sa reisom Kavazovićem!“.

„Iako se radi o vjerskom lideru, Kavazovićevi sve češći politički izleti pokazuju da nije samo pasivni promatrač. Osim toga, njegov politički kredibilitet je gotovo neokaljan. Ako oprostimo šovinistički ispad prije lokalnih izbora 2016. kada je rekao da „vlah ne smije vladati Srebrenicom“ a onda još veći fijasko kada je vlah stvarno zavladao Srebrenicom, Kavazoviću se ne mogu neke teže stvari staviti na teret.

Za razliku od Milorada Dodika i Dragana Čovića, ni jedan od četiri bošnjačko-muslimanska lidera ne upravlja suvereno svojim korpusom. Naprotiv, čak i formalno najjači bošnjački lider, Bakir Izetbegović, trpi značajne otpore u svojoj stranci, pa i tradicionalno naklonjenoj javnosti.

Ni ostala trojica lidera ne stoje bolje. Ni jedan ne izgleda kao budući bošnjački lider.

U taj politički vakuum ulazi reis Husein ef. Kavazović“, pišu, pored ostalog navedeni kolumnisti.


(TBT)