BUSANJE U PRSA Čavić: Od referenduma neće biti ništa. Živi bili pa vidjeli

26.08.2017. u 05:03

POLITIKA

Lider NDP-a Dragan Čavić je u gostovanju na N1 kazao da je najavljeni referendum Milorada Dodika o vojnoj imovini BiH samo "još jedna od nepromišljenosti i ishitrenih odluka". Uvjeren je da toga referenduma neće biti


FOTO: Čavić (Srna)

Lider NDP-a Dragan Čavić je u gostovanju na N1 kazao da je najavljeni referendum Milorada Dodika o vojnoj imovini BiH samo "još jedna od nepromišljenosti i ishitrenih odluka". Uvjeren je da toga referenduma neće biti.

“To je još jedna od nepromišljenosti i ishitrenih odluka Dodika koja je u suprotnom od onoga što je značaj za RS. Strašno busanje u prsa. Postoji još jedna odluka o održavanju referenduma o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH koju je Dodik gurnuo u ladicu, odnosno rekao nekome da gurne u ladicu. Taj referendum postoji, ali nije održan. Dodik je svjestan da bi tim referendumom završio političku karijeru”, kazao je Čavić.

Dodao je da bi najavljeni referendum doživio sudbinu kao "ovaj koji je u ladici".

“I taj referendum bi doživio sudbinu kao ovaj koji je u ladici. Ta odluka je nepotrebna i referendum po tom pitanju nam ne treba. Vidim da je izjavio da odluku donese NSRS koja je donosila svakakvih nakaradnih odluka na njegovu inicijativu”, rekao je Čavić, dodajući da Dodik ima parlamentarnu većinu pa neka izglasa šta hoće.

Čavić je ponovio da je stav Republike Srpske da u slučaju donošenja odluke o NATO savezu prate Srbiju, koja je kazala da neće stupati u vojne saveze.

“Referenduma neće biti. Živi bili pa vidjeli. Ne smije Dodik raspisati referendum jer je svjestan da bi time navalio veliki bijes na sebe”, rekao je Čavić.


(TBT)