RAZOČARAVAJUĆE NORMALAN ČOVJEK Lošić: Zvuči kontradiktorno, ali ja nikada nisam uživao u slavi

26.08.2017. u 05:03

KULTURA

"Jednom prilikom je početkom šezdesetih Ivo Andrić susreo na ulici svog starog profesora iz gimnazije. "Ivo, pa vi još objavljujete. Nije to za vas. Vi ste ozbiljan čovjek", rekao mu je tom prilikom


FOTO: Lošić (promo)

"Znaš šta, zvuči kontradiktorno, ali ja nikada nisam uživao u slavi. Ja sam, da tako kažem, razočaravajuće 'normalan' čovjek. Ja još djelujem kao amater i naprosto se ne znam ponašati estradno. Smatram da kad se počneš ponašati estradno, ceremonijalno - kada počneš sebe doživljavati kao lika iz novina - to je ipak mali put do ludila", rekao je u intervjuu za Nedeljnik Saša Lošić Loša.

"Jednom prilikom je početkom šezdesetih Ivo Andrić susreo na ulici svog starog profesora iz gimnazije. "Ivo, pa vi još objavljujete. Nije to za vas. Vi ste ozbiljan čovjek", rekao mu je tom prilikom.

Tako da je biti javan, za mene, sve više, neobična potreba. Dijeliti intimu sa stotinama hiljada nepoznatih ljudi je, u najmanju ruku, čudno. Iz tih razloga, zbog te karakterne defanzive, vjerovatno me prati imidž dobrog dečka koji mi je u početku pravio probleme jer su djevojke više voljele loše, misteriozne momke čija je šutnja sugerisala dubinu misli i opasne namjere", rekao je on.

Frontmen Plavog orkestra, najtiražniji kompozitor u Sloveniji i vlasnik najprodavanijeg albuma u SFRJ ispričao je Branku Rosiću kako su ih u vrijeme albuma "Smrt fašizmu" pozivali na kritiku u Centralni komitet Saveza komunista, kako je poslije najveće popularnosti početkom devedesetih stigao kao migrant u Sloveniju s jednom kesom u ruci i otkrio nastanak pjesme "Neka ljubi se Istok i Zapad" pred dolazak rata...


(TBT)