KOME SE, BA', VI KLANJATE?! Ugledni članovi odbora Medžlisa IZ-e u Sarajevu su Bimo i Budnjo

21.08.2017. u 01:27

MARKER

U jednom od postova Tarik Dautović pozvao se i na bivšeg reis-ul-ulemu dr Mustafu Cerića citirajući njegovu frazu:“Kome, ba', da se mi priklanjamo?!“, na što su mu forumaši na internetu odgovorili:“Kome se, ba', vi klanjate?!“


FOTO: Jusufranić, Dautović, Budnjo (public)

Mladi aktivista SDA Tarik Dautović preživio je pogrom na internetu zbog svojih postova na Facebooku. U jednom od tih postova pozvao se i na bivšeg reis-ul-ulemu dr Mustafu Cerića citirajući njegovu frazu:“Kome, ba', da se mi priklanjamo?!“

Isti post Dautović je kukavički izbrisao jer niko osim njegovog rođenog oca Ferid-efendije nije stao u njegovu odbranu. Potom je osobno Cerić napisao pjesmu i to na engleskom jeziku posvećenu Tariku kako bi mu se revanširao.

Izgleda da pogrom na internetu Tariku Dautoviću nije teško pao jer se ubrzo slikao sa svojim liderom Bakirom Izetbegovićem, prilikom nekakve posjete Glamoču, što se trebalo iščitati da se Izetbegović ne odriče svog stranačkog podmlatka.

Međutim, vrlo teško će biti sanirati štetu koju je SDA-u, pa i Islamskoj zajednici, proizveo Dautović junior sa svojim glupim postovima na Facebooku. Ljudi su iskazali zgražanje kako zbog neukosti i političke nekulture koju je ispoljio Dautović junior, tako i zbog pohlepe njegovog oca. Tako su Cerićevu frazu preinačili u pitanje:“Kome se, ba', vi klanjate“, a informaciju da su Ibrahim Jusufranić Bimo i Alija Budnjo, dvojica kompromitiranih sarajevskih tajkuna, članovi odbora Medžlisa IZ-e u Sarajevu prokomentirali kao dokaz u kojoj mjeri su vjerski autoriteti, poput glavnog imama, ogrezli u korupciji.


(TBT)