“BUCMASTA LJUBAVNICA” Lewinsky: I dalje osjećam krivicu

21.08.2017. u 08:38

TEME

" Ponekad koristim pseudonim kako bih zaštitila svoju privatnost, ali se ne stidim onoga što jesam”, izjavila je Lewinsky za magazin “Porter”


FOTO: Lewinsky (Profimedia)

Kada je u augustu 1998. godine predsjednik SAD Bill Clinton priznao da je imao ljubavnu aferu sa svojom tada 22-godišnjom neplaćenom stažistkinjom i sekretaricom Monicom Lewinski, izbio je jedan od najvećih seksualno-političkih skandala svih vremena.

Tada 49-godišnji Clinton mnogo je puta, čak pred istražnim tijelima, negirao bilo kakvu vezu s 'tom ženom', kako ju je tada nazivao.

Nakon nekog vremena, ipak je sve priznao i izjavio da 'je lagao protiv svoje volje kako bi porodicu sačuvao od sramote', što ga je umalo koštalo karijere.

Priznao je da se s Monicom nalazio u Bijeloj kući i da su uvijek upražnjavali samo oralni seks. Lewinski je na nagovor prijateljice sačuvala plavu haljinu prekrivenu Clintonovom spermom, da bi mogla da dokaže da ne laže.

U intervjuu sa Barbarom Walters 1999, Monica se izvinila porodici Clinton za nanesenu štetu, i rekla da je bila nepromišljena.

Priznala je da nije primila novac od Clintona u zamjenu za ćutanje, i da je s druge strane odbila ponude u vrtoglavim iznosima do 10 miliona dolara kako bi iznijela detalje o aferi.

Izjavila je da je u pojedinim trenucima bila na ivici samoubistva i da je mislila da će biti javno ponižavana dok bukvalno ne umre od srama.

Monica danas ima 44 godine i još je aktivna. "Bucmasta ljubavnica", kako su je nekada nazivali mediji, riješila se suvišnih kilograma i odselila u Englesku.

Tamo je završila psihologiju, a danas živi na Manhattanu i predaje na fakultetu. Također se bavi problemom zlostavljanja među tinejdžerima.

Nije imala nijednu dužu vezu nakon afere, prenosi T portal.

I danas je stigmatizovana zbog onoga što se dogodilo u Bijeloj kući. Monica priznaje da i dalje, skoro dvadeset godina nakon afere, i dalje osjeća krivicu zbog svega što se dogodilo.

Ipak, ističe da nema namjeru da promijeni prezime.

"Niko od ljudi upletenih u istragu nije morao da promijeni prezime. Pa zašto bih ja? Ponekad koristim pseudonim kako bih zaštitila svoju privatnost, ali se ne stidim onoga što jesam”, izjavila je Lewinsky za magazin “Porter”.


(TBT)