ŽIDOVSKI RABIN U BARECELONI: Otiđite dok nije prekasno, Evropu smo izgubili od islama

21.08.2017. u 08:38

SVIJET

Glavni rabin židovske zajednice u Barceloni požuruje svoje vjernike da se što prije presele u Izrael, jer "Evropa je izgubljena" od radikalnog islama. 


FOTO: (Hina)

Meir Bar-Hen nazvao je Španiju "leglom islamističkog terora u Europi".  

Upozorenja židovskog rabina stižu nakon terorističkih napada u kojima je u Barceloni 13 ljudi izgubilo živote, a više od 120 ih je ozlijeđeno, a u Cambrilsu je samo nekoliko sati nakon toga jedna žena ubijena. 

ISIS je preuzeo odgovornost za oba napada, a policija vjeruje kako ih planirala velika teroristička ćelija u Španiji, piše Independent.

Izgubljena Europa 

U intervjuu za židovsku agenciju JTA, rabin Bar-Hen je rekao kako "Židovi nisu ovdje za stalno". 

"Govorim svojim vjernicima: Nemojte misliti da smo ovdje zauvijek. Ohrabrujem ih da kupuju kuće u Izraelu. Ovo mjesto je izgubljeno. Nemojte ponoviti grešku alžirskih Židova ili venezuelanskih Židova. Bolje otiđite odavde dok nije prekasno", kaže rabin.

Vjeruju policiji 

Federacija židovskih zajednica u Španiji ne slaže se s njegovim stavovima. U ovoj organizaciji kažu kako "imaju puno povjerenje u snage sigurnosti koje svakodnevno rade na sprečavanju fanatičnih i radikalnih muslimana od nanošenja boli i stvaranja haosa u našim gradovima". 

(TBT, Agencije)