PORUKE SA „SJENIČKE KONFERENCIJE“ Ugljanin: Vrijeme je da riješimo status Sandžaka

20.08.2017. u 14:17

NACIONAL

Predsjednik bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji, Sulejman Ugljanin, izjavio je danas na svečanoj sjednici, povodom “Sjeničke konferencije” da status Sandžaka još nije riješen


FOTO: Ugljanin (Screenshot, Youtube)

Predsjednik bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji, Sulejman Ugljanin, izjavio je danas na svečanoj sjednici, povodom “Sjeničke konferencije” da status Sandžaka još nije riješen i pozvao inostrane faktore da “ispoštuju svoju riječ i riješe status Sandžaka” i time ispoštuju svoje riječi a sve u kontekstu rješavanja jugoslovneske krize.

“Mi, opet kažem, kao mali narod nacionalno svjestan, politički zreo i dobro organizovan hoćemo da tražimo način, način kako da riješimo status Sandžaka, status Bošnjaka a da ne uznemirimo ni učenike, ni studente, ni radnike, ni privrednike ni zanatlije. Da svako radi svoj posao” rekao je Ugljanin, a prenosi portal indeksonline.

On je podsjetio da su Bošnjaci dali puni doprinos evropskim i euro-atlanskim integracijama Crne Gore.

“Ponosni smo na to, ponosni smo da se Crna Gora odvojila od te Miloševićeve terorističke mašinerije koja je prijetila da uništi cijeli Balkan” rekao je Ugljanin.


(TBT)