BREGINA KĆERKA EMA Bregović: Osjećam se kao slobodni atom, koji nije ni tamo, ni ovamo

19.08.2017. u 10:50

LIFESTYLE

Ema Bregović je jedna od četiri kćerke Gorana Bregovića. Ema je rođena u Parizu, Likovnu akademiju je završila u Nantu, a kaže da joj je ostalo još da završi master


FOTO: Ema Bregović (RAS)

Ema Bregović je jedna od četiri kćerke Gorana Bregovića. Ema je rođena u Parizu, Likovnu akademiju je završila u Nantu, a kaže da joj je ostalo još da završi master.

Imala je nekoliko samostalnih izložbi u srpskoj i francuskoj prijestonici, a u jednom intervjuu progovorila je o svom odrastanju, životu u Parizu i porodici.

- Koliko god sam se privikla na francusku kulturu i običaje, u našoj kući je vladao balkanski fazon. To znači da jedemo burek i pasulj. Osjećam se kao slobodni atom, koji nije ni tamo, ni ovamo. I svuda se updatujem, jer imam duplu kulturu. Beograd je metropola, a Pariz i te kako. Kombinacija tih dvaju kultura može da izrodi nešto sjajno, i na tome radim. Ovde upoznajem nove ljude, obožavam ih jer su topli i žele da pomognu. Nije sve u parama, već u ljudskim relacijama - kaže Ema, a na pitanje da li je opterećuje to što je Bregina kćerka odgovara:

- Srećom, ne živim estradnim životom, i to je veliko olakšanje. Živimo jednostavno, bez glamura, družim se sa normalnim ljudima. Roditelji su me uvijek tjerali da studiram, možda ću da upišem još jedan fakultet. Interesuju me filozofija, psihologija i antropologija. Ne mislim da me je ikada sputavalo to što sam kćerka Gorana Bregovića. Roditelji su mi govorili da ništa ne može da padne s neba, da mora mnogo da se radi i da je to suština života.

O roditeljstvu i ulozi pričao je i Goran.

- Uloge majke i oca su različite. Ne znam tačno čemu služi otac, ali sve ostalo radi majka. Ona je ta koja, zapravo, vaspitava djecu. Neko od roditelja mora da drži balans, jer ne znam kako bi izgledala moja kuća da smo supruga i ja na putu sto pedeset dana godišnje. Na šta bi to ličilo? Kako djeca odrastaju, tako im se ukazuju razna čuda. U nekom trenutku neko čudo prevlada i roditelj osjeti da dijete počinje da ga slijedi. Onda su roditelji vjerovatno tu da mu pomognu ili da mu odmognu u najboljoj namjeri, što im se ponekad desi. Današnje vrijeme je takvo, imam prijatelje koji su u četrdesetoj riješili da se upišu na neki fakultet jer im taj prvi koji su završili nije bio po volji- rekao je ranije za "Story" Goran Bregović.


(TBT)