BOSANSKI TENK ZALUDIO ENGLESKU Sejo gastarbajter uništio najboljeg igrača Premier League

12.08.2017. u 01:11

TEMPO

U prvenstvenom debiju za Arsenal protiv Leicestera (4:3) donedavni defenzivac Schalkeaja pokazao je da mu adut nisu samo mišići, nego i umjetnički potezi


FOTO: (Getty Images/Guliver Image)

Sead Kolašinac, zbog snage i moći odmah po dolasku u Englesku prozvan je Bosanski tenk. Ali, u prvenstvenom debiju za Arsenal protiv Leicestera (4:3) donedavni defenzivac Schalkeaja pokazao je da mu adut nisu samo mišići, nego i umjetnički potezi.

Prošle nedjelje oduševio je u prvom službenom nastupu za Arsenal, kada je na kraju utakmice za Superkup zabio izjednačujući gol protiv Chelseaja, a Topnici su pobijedili na pena. Sada je još više zaludio navijače predstavom na otvaranju sezone u Premier League. Bez obzira što je bio dio obrane koja je primila tri gola.

Arsenal i Leicester odigrali su ludu utakmicu, punu uzbuđenja, golova i preokreta, a Kolašinca je bio pun teren. Nakon Arsenalovog vodstva već u drugoj minuti, Leicester je preokrenuo na 1:2. Ali, u sudačkoj nadoknadi Kolašinac izbija sam pred Schmeichela te neočekivano i nesebično proigrava Welbecka, koji savršeno poslužen, lagano poentira za izjednačenje.

Ipak, Kolašinca će najviše zapamtiti Riyad Mahrez. Alžirskog princa Premier League, kojeg su prošle godine igrači i navijači proglasili najboljim igračem lige i za kojeg je Roma prošle sedmice ponudila 45 milijuna eura, ismijao je gorostasni sin crnogorskih i hercegovačkih gastarbajtera rođen u Njemačkoj.

I to na dva načina, prvo mišićima, a zatim kreacijom. Navijači Arsenala, kojima je dosta umjetnika i "umiranja u ljepoti", dok momčad nema poštenog fajtera, poludjeli su za Kolašincem zbog poteza kao što je ovaj. Na Mahreza je nasrnuo s leđa i žestoko ga, ali korektno, izgurao s terena i natjerao da izbaci loptu u aut.

To je bilo tek uvertira za potez večeri. Na samom kraju utakmice, kada je Leicester navalio po gol za izjednačenje, Kolašinac je spasio svoju momčad, ali kako. Tako što je "kostolomac" i destruktivac Kolašinac, ispred umjetnika Mahreza odnio loptu, zavrtio ga kao na ruletu i poslao u prazno sjajnom piruetom.


(TBT)