TRAŽE SE GULENISTI U SANDŽAKU: Vučić razgovarao sa šefom obavještajne službe Turske Hakanom Fidanom

12.08.2017. u 02:22

REGIONAL

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Nacionalne obavještajne službe Turske (MIT) Hakanom Fidanom sa kojim je razgovarao o bezbjednosnim izazovima dvije zemlje.

FOTO: Vučić, Fidan (AA)

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Nacionalne obavještajne službe Turske (MIT) Hakanom Fidanom sa kojim je razgovarao o sigurnosnim izazovima dvije zemlje.

"Predsjednik Vučić istakao je da su migrantska kriza, uz rastuće terorističke prijetnje, sigurnosni izazovi sa kojim se suočavaju i Republika Srbija i Republika Turska", saopćeno je nakon sastanka iz Vučićevog kabineta.

Sagovornici su se saglasili da za Srbiju i Tursku, koje se nalaze na ruti migrantskog talasa, ovaj sastanak predstavlja važan korak u jačanju bilateralne saradnje dvije zemlje, a sve u cilju očuvanja mira i stabilnosti kako u regionu, tako i u cijeloj Evropi.

U saopćenju iz kabineta predsjednika Srbije navodi se i to da je Vučić zamolio šefa Nacionalne obavještajne službe Turske Fidana da prenese poziv predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu da posjeti Srbiju.

(TBT, AA)