VANITY FAIR: Angelina Jolie je rekla šta je rekla

04.08.2017. u 13:13

LIFESTYLE

Magazin "Vanity Fair" čvrsto stoji iza kontroverznog intervjua sa Angelinom Jolie, zbog kog se glumica našla na udaru kritika


FOTO: (Gettyimages)

Magazin "Vanity Fair" čvrsto stoji iza kontroverznog intervjua sa Angelinom Jolie, zbog kog se glumica našla na udaru kritika.

U intervjuu je Angelina Jolie opisala kako su birana djeca za njeno novo ostvarenje "First They Killed My Father", koje je prema mišljenju mnogih bilo surovo i nepotrebno. Rediteljka je kasnije objavila saopštenje u kom je optužila urednike magazina da su njene riječi izvukli iz konteksta, ali "Vanity Fair" se ne povlači.

Magazin je objavio transkript razgovora sa Angelinom u kojima stoji:

"Ali bilo je teško da pronađemo malu Lang. Kao i da pronađemo ono što su zvali školom-straćarom. Mislim da to nije baš lijep naziv za školu, ali u takve idu djeca u siromašnim oblastima. I mislim, mislim nisu znali. Samo smo ušli i - samo uđete i imate audiciju sa djecom. A to nije zapravo audicija sa djecom. Imali smo tu igru - i ja nisam bila tamo, a oni nisu zapravo znali šta rade. Rekli su otprilike: 'O, kamera stiže i hoćemo s vama da igramo jednu igru'. A igra za likove je bila: 'Stavićemo nešto novca na sto. Zamisli za šta bi ti taj novac bio potreban'. Nekad je to bio novac, a nekad keksić. (Smijeh) 'A onda ga uzmite'. I mi bismo pokušali da ih uhvatimo. 'Ako vas uhvatimo, probajte da slažete da novac nije kod vas'". (Kompletan transkript relevantnog dijela intervjua možete pročitati ovdje https://www.vanityfair.com/hollywood/2017/08/vanity-fair-responds-to-angelina-jolies-comments-related-to-its-september-cover-story).

Intervju je vodila Evgenia Peretz, a Angelinini advokati su zahtijevali da magazin objavi ispravku, u kojoj bi se izvinili zbog pogrešnog izvještavanja svoje novinarke.

Međutim, "Vanity Fair" je stao iza Peretz, uprkos tome što je Angelina kasnije tvrdila da to nije bio pravi novac i da su djeca bila svjesna da je riječ o improvizaciji na osnovu stvarne scene iz filma.

Korisnici interneta su bijesno reagovali na intervju i Jolie nazvali "surovom", a njen kasting "šokantnim i poremećenim".


(TBT)