ZAŠTO GA JE VOLIO LAGUMDŽIJA? Ruski ponos ide u ruke Gerhardu Schröderu

06.08.2017. u 03:15

BUSINESS

Bivši kancelar Njemačke Gerhard Schröder nominovan je u Savjet direktora "Rosnefta“, javlja televizija RBK, pozivajući se na izvore u ruskoj Vladi i kompaniji


FOTO: Schröder (Getty images)

Bivši kancelar Njemačke Gerhard Schröder nominovan je u Savjet direktora "Rosnefta“, javlja televizija RBK, pozivajući se na izvore u ruskoj Vladi i kompaniji.

Schröderu je predloženo mjesto nezavisnog direktora u sastavu proširenog upravljačkog organa kompanije: "Sečin je saopštio da će jedan od dva nova člana biti novi nezavisni direktor“, rekao je sagovornik televizije RBK.

Prema podacima RBK-a, rukovodstvo Rosnefta uputilo je poziv Gerhardu Schröderu , jer je izrazilo želju za povećanjem sastava Saveta direktora sa 9 na 11 članova. Najmanje trećina Savjeta direktora treba da budu nezavisni članovi.

Vanredna sjednica akcionara „Rosnefta“ na kojoj će biti izabran Savjet direktora bit će održana 29. septembra. Nakon posljednje sjednice 22. juna rukovodeći organ napustili su ministar energetike Aleksandar Novak i predsjednik uprave Gasprombanke Andrej Akimov. Njihovo mjesto zauzeli su šef Ajvan Glazenberg i predsjednik za naučna istraživanja katarskog fonda „Katar investment autoriti“ Fajzal el Suvajdi.


(TBT, Sputnjik)