E CARE, CARE GOVEDARE, KOLIKO JE SATI?! SDS: Koliko kaže premijerka Željka!

03.08.2017. u 10:06

POLITIKA

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica uputio je danas deset pitanja generalnom direktoru RTRS-a Drašku Milinoviću, a koja se tiču poslovanja i dugovanja ove medijske kuće, ali i Milinovićeve privatne imovine


FOTO: Govedarica (Srna)

Prvo SDS-ovo pitanje Milinoviću je "koliko ima stanova, gdje se nalaze, kada su kupljeni i koliko koštaju", a drugo se odnosi na vrijednost njegovog automobila.

- Treće je da li osjeća odgovornost za neisplaćene doprinose radnicima ali i za loše stanje i poslovanje RTRS-a jer su kratkoročne obaveze prevazišle imovinu – istakao je Govedarica.

On je upitao Milinovića i koliko su koštali svi prenosi teniskog turnira Roland Garros, i ko je platio njegov put u Pariz na ovaj turnir. Govedarica je zatražio i podatke koliko je koštala kupovina programa od Milinovićevog dolaska na čelo RTRS-a, te kupovina i održavanje tehničke opreme, ali i koje reference ima direktor direkcije RTRS-a Srđan Đajić, osim toga što je Milinovićev kum.

- Deveto pitanje je šta misli o Zakonu u RTV sistemu koji predlaže HDZ, a koji očigledno SNSD podržava. Deseto je da li je tačno, a mi imamo saznanja da jeste, da se informativni program i dnevnici kreiraju u kabinetu Željke Cvijanović – kazao je Govedarica.

On je zaključio da će, ako u određenom roku ne budu stigli odgovori, SDS biti prinuđen da ih sam daje.

Podsjetio je da je prije desetak dana uputio otvoreno pismo Drašku Milinoviću, na koje je on odgovorio, ali Govedarica tvrdi da nisu dobili nijedan konkretan odgovor.

Ocijenio je da je "Milinović sa svojim urednicima uzurpirao RTRS koji je pretvoren u partijski megafon SNSD-a".

Ponovio je ranije ocjene da se "RTRS služi gebelsovskim metodama" i da su krenuli u "satanizovanje i medijski rat prema SDS-u".

- Krenuli su i u medijski prljavi rat protiv ostalih opozicionih partija. Na tom putu mora se zaustaviti generalni direktor, poslušni šefovi, i da se zaustave podjele među srpskim narodom te da se kontaminira zatrovani medijski prostor – poručio je Govedarica.

Podsjetio je da RTRS duguje 4,6 miliona KM za doprinose radnicima, 12 miliona KM prema BHRT-u i određen iznos prema dobavljačima.


(TBT)