LEGENDA JUGOSLAVIJE PRIZNALA: "Htjela sam se ubiti, morala sam posuditi novac i naišla sam na kamatare"

19.07.2017. u 07:17

LIFESTYLE

"Ja neću umrijeti, ja ću uginuti kao biljka koju nisu zalijevali", rekla je

FOTO: (Screenshot: YouTube)

Jugoslavenska zvijezda Mira Banjac godinama živi povučeno od javnosti, no sad je u 88. godini progovorila o svom djetinjstvu i mladosti, ali i trenutcima kad je bila na dnu.

I danas glumi, a svog s djetinjstva nerado sjeća jer, kako kaže odrasla je u vrijeme rata i nikad zapravo nije bila dijete, već neko biće.

Njen otac bio je Amerikanac, a nakon četiri godine s njenom majkom vratio se u domovinu. Iako je poslao papire za njih dvije, Mirini ujaci nisu dali da idu pa su ostale. Udala se za svoju prvu ljubav i dobila sina, no brzo se razvela. S bivšim suprugom ostala je u dobrim odnosima do njegove smrti.

"Pošto sam rano ostala sama sa sinom, ponekad sam mislila da zbog čestih putovanja nisam bila tu kada sam mu bila potrebna. Privatni život uvijek gubi. U životu je najvažnije pronaći ravnotežu, znati što je važno, a što nije i svoje vrijeme trošiti samo na bitne stvari. Treba se pravilno rasporediti, ali naravno to nije uvijek moguće jer ne ovisi sve od vas. Ali, nažalost, to se nauči tek s godinama", rekla je.

"Mijenjala bih veliki mračni dio svog života u Beogradu", rekla je za Blic te pojasnila da je bilo trenutaka kada je razmišljala da si oduzme život.

"Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na rubu da se ubijem. Morala sam posuđivati novac. Prvo sam naišla na kamatare, koji su uzimali po tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel 'Metropol', naručila kafu, sjela da napišem pismo i htjela se baciti dolje", rekla je.

Dodala je da je i dalje aktivna, a kad bude izvan posla, to će biti njen kraj.

"Ja neću umrijeti, ja ću uginuti kao biljka koju nisu zalijevali", rekla je.

"Starost je lijepa onoliko koliko možemo da joj damo. Za starost se morate potruditi i ja se trudim da ne budem smiješna žena, da ne tražim uloge koje mi ne odgovaraju. Ja se ne stidim svojih bora, one su mi veliku karijeru napravile i vrlo sam im zahvalna", zaključila je.


(TBT)