TURCI JASNI: Srbija je za nas ključna zemlja

12.07.2017. u 07:49

GEOPOLITIKA

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je imao bilateralni razgovor sa ministrom rudarstva i energetike Turske, Beratom Albajrakom

FOTO: Vučić, Erdogan (Informer)

Ministar je u Istanbulu boravio radi učešća na Svetskom naftnom kongresu, a razgovor je protekao u prijateljskom i sadržajnom razgovoru. Dvojica ministara potvrdila su dobre i prijateljske odnose između dvije zemlje, navodi se u saopštenju.

Turski ministar naglasio je da je Srbija za Tursku ključna zemlja na Balkanu, s kojom želi dalje jačanje svestrane bilateralne saradnje.

Potvrda tih odnosa bit će i sutrašnji susret predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, kao i učešće predsjednika Srbije na Svjetskom naftnom kongresu u Istanbulu.

Obostrano je ocijenjeno da između dvije zemlje postoje veliki potencijali za dalje jačanje i unapređenje saradnje na svim poljima, a posebno u oblasti energetike.

Ministar Antić je prenio zainteresovanost Srbije za diversifikaciju gasnog snabdijevanja, i u tom smislu zainteresovanost za saradnju sa Turskom.

Dogovoreno je da o pitanjima od najvećeg interesa na polju energetske saradnje dvojica ministara odrede saradnike koji bi bili u neposrednom kontaktu.

Dvojica ministara su se dogovorila da se do kraja godine održi bilatetalni sastanak u Beogradu, ili Istanbulu, kako bi se nastavili razgovori.


(TBT, Tanjug)