ON JE NJEN HEROJ! Anderson: Amerika je glavni siledžija

18.06.2017. u 07:24

MARKER

Glumica, filantrop i aktivistkinja za prava životinja Pamela Anderson napisala je otvoreno ljubavno pismo Julianu Assangeu u kom izražava zabrinutost zbog njegove trenutne pozicije

FOTO: Assange, Anderson (public)

Glumica, filantrop i aktivistkinja za prava životinja Pamela Anderson napisala je otvoreno ljubavno pismo Julianu Assangeu u kom izražava zabrinutost zbog njegove trenutne pozicije.

"Pomisao na Juliana me natjera da se zapitam, koji je najseksepilniji kvalitet koji muškarac može da ima. Sigurno su to hrabrost i odvažnost", napisala je Anderson u pismu koje je naslovila: "Zašto sam srcem uz Juliana".

Ona je pohvalila osnivača WikiLeaks-a zbog njegove predanosti istini i ukazala na licemjerje svjetskih lidera, a vladu SAD opisala kao "glavnog siledžiju, supermoćnika sa 1.200 vojnih baza širom svijeta".

Glumica je također kritikovala premijerku Velike Britanije Theresu May, nazvavši je "najgorim premijerom u živom sjećanju".

"Theresa May i njena Pirova pobjeda. Theresa May koja neće da se rukuje sa žrtvama požara u Grenfellu. Koja ne brine o sirotom narodu. Koja ne brine o pravdi i miru. Koja ne brine o Julianu", napisala je Anderson.

Ona je Jeremyja Corbyna uporedila sa Assangeom, dodavši da "obojica znaju koliko svirepi mogu biti britanski mediji i kako je nepravedna postojeća vlada".

Ona zatim poziva Emmanuela Macrona i prvu damu Francuske Brigitte Trogneux da se vide na sastanku u julu i "porazgovaraju o Julianovoj situaciji".

Anderson je apelovala i na Donalda Trumpa, njegovu kćerku Ivanku "desnicu" i "anti-Clintonsku ljevicu" da zajedno potpišu peticiju za Assangeovo puštanje, hrabro tvrdeći da je "WikiLeaks pokušaj da se Prvi amandman američkog ustava predstavi ostatku svijeta".

Ona je osudila "geopolitčko sudaranje rogovima" između svjetskih lidera i primjetila da bi " Julianovo oslobađanje promijenilo sve".

Glumica je obećala da će napisati ljubavno pismo narodu Kine i posjetiti tu zemlju, ako kineska vlada podrži Assangeovo puštanje.

Završila je pismo pjesmom "Invictus" upućenom Assangeu i riječima: "Volim te. Pamela".


(TBT)