RASPLET NAKON 40 GODINA: Žena koju je Polanski silovao tražit će od suda da se slučaj zatvori

09.06.2017. u 10:58

LIFESTYLE

Samantha Geimer je ranija izjavila da je oprostila Polanskom i više puta rekla da želi da se slučaj završi


FOTO: Polanski (Reuters)

Samantha Geimer će pred sudom u Los Angelesu zatražiti da se zatvori slučaj protiv reditelja Romana Polanskog po optužbi da ju je silovao prije 40 godina.

Geimer je ranija izjavila da je oprostila Polanskom i više puta rekla da želi da se slučaj završi. Ona namjerava da podrži tezu da je reditelj već izdržao kaznu za zločin iz 1977., kada je ona imala 13 godina, rekao je advokat Polanskog, Harland Braun.

"Dolazi sa suprugom zato što je umorna od slučaja koji traje 40 godina. Želi da završi sa tim", rekao je Braun. Sud treba da presudi da li zahtjev Samanthe Geimer može da se uzme u obzir.

Polanski je optužen da je drogirao i silovao djevojčicu u kući Jacka Nicholsona 1977. Reditelj je priznao da je imao seksualni odnos s njom kada su teže optužbe odbačene i proveo je 42 dana u pritvoru prije nego što je pušten uz kauciju, a zatim pobjegao u Francusku.

Polanski, koji ima 83 godine, i danas živi u Francuskoj. Snimio je 21 dugometražni film, i osam puta je nagrađivan nagradom Cezar, dva puta za najbolji film, "Tesa" (1980) i "Pijanista" (2003), za koji je dobio i Oskara, i četiri puta kao najbolji reditelj.


(TBT, Beta)