NEVIĐENI DEBAKL ĐOKOVIĆA Mladac pomeo šokiranog Noleta, u zadnjem setu ga ostavio bez jednog jedinog gema i bez drugog mjesta na svijetu!

07.06.2017. u 06:18

TEMPO

Velika nada svjetskog tenisa, Austrijanac Dominic Thiem (23), napravio je iznenađenje dana na Roland Garrosu. Ne možda po konačnom ishodu četvrtfinalnog meča s Novakom Đokovićem, ali zasigurno po igri i rezultatu


FOTO: (public)

Velika nada svjetskog tenisa, Austrijanac Dominic Thiem (23), napravio je iznenađenje dana na Roland Garrosu. Ne možda po konačnom ishodu četvrtfinalnog meča s Novakom Đokovićem, ali zasigurno po igri i rezultatu.

Thiem, sedmi tenisač svijeta, plasirao se u srijedu u polufinale drugog grand slam turnira sezone Roland Garrosa nakon što je u četvrtfinalu, za dva sata i 15 minuta, sa 7-6, 6-3 6-0 pomeo branitelja naslova Novaka Đokovića.

Srpski tenisač je tako nakon punih sedam godina ostao bez polufinala Roland Garrosa, a u ponedjeljak će izgubiti i drugo mjesto na ATP ljestvici, prestići će ga zahuktali Rafael Nadal.

U prvom setu, Đoković je bio dominantniji, no onda Thiem uspijeva nadoknaditi zaostatak od 2-4 i spasiti dvije set lopte kod rezultata 4-5 15/40 za srpskog tenisača.  Na kraju je, poslije 76 minuta igre, slavio Thiem nakon tie breaka.

Austrijanac je zadržao dobru igru i u drugom setu u kojem Đoković počinje pasivnije igrati što Thiem iskorištava. Treći set, koji traje svega 20 minuta, donosi dominaciju 23-godišnjaku koji je od vodstva 5-3 u drugom setu, dobio sljedećih sedam gemova zaredom što mu je donijelo pobjedu.

Ovo je prva pobjeda Austrijanca nad Đokovićem u šest dosadašnjih susreta.

Thiema u polufinalu čeka Nadal kojeg je u dosadašnjih šest susreta pobijedio samo dva puta, ali je Austrijanac jedini koji ga je ove godine pobijedio na zemlji.


(TBT, jutarnji.hr)