BENZEMA IFTARIO NA ULICAMA ISTANBULA Benzema: Svi su otišli na odmor a ja sam odlučio doći u Tursku...

07.06.2017. u 02:09

TEMPO

Poznati napadač Reala se iftario zajedno sa drugim ljudima na zajedničkom iftaru koji se tradicionalno održavaju na istanbulskim ulicama tokom mjeseca ramazana


FOTO: Benzema (AA)

Napadač i zvijezda Real Madrida Karim Benzema je sinoć zajedno sa drugim vjernicima prisustvovao iftaru na gradskim ulicama u Istanbulu, koji je organizovala istanbulska općina Fatih.

Napadač Reala se iftario zajedno sa drugim ljudima na zajedničkom iftaru koji se tradicionalno održavaju na istanbulskim ulicama tokom mjeseca ramazana.

Nakon iftara kratko je razgovarao i sa nekoliko afričkih fudbalera koji žive u općini Fatih.

Benzema je prije samog iftara posjetio Općinu Fatih gdje je razgovarao s načelnikom Mustafom Demirom i drugim zvaničnicima.

Načelnik Demir je tom prilikom francuskom napadaču, alžirskih korijena, poklonio maketu džamije Sulejmanije u Istanbulu, dok je Benzema njemu poklonio dres Reala s potpisom.

Benzema je danas posjetio i paralizovanog Zekeriyaha Akgula, koji je nekada igrao fudbal u amaterskoj ligi.

Ranije je Benzema kazao kako je, nakon što je finale završeno, odlučio posjetiti Tursku tokom mjeseca ramazana.

"Trenutno smo u mjesecu ramazanu. Svi idu na odmor, a ja sam, zbog toga što sam musliman, odlučio posjetiti Tursku. Postali smo prvaci, ali meni su u životu važne i druge stvari. Želim jednostavno ljudima uljepšati život. Sljedeći put planiram u Tursku doći s porodicom", rekao je francuski napadač.

Francuski fudbaler će navodno sutra okončati posjetu Istanbulu.


(TBT)