NAJLOŠIJA VLAST OD POSTANKA ENTITETA Borenović: Opozicija će zajedno nastupiti protiv vlasti u RS

06.06.2017. u 02:50

ENTITET

Opozicija je sve bliže dogovoru o zajedničkom nastupu na narednim opštim izborima 2018. godine protiv sadašnje vlasti, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a


FOTO: Borenović (NN)

Opozicija je sve bliže dogovoru o zajedničkom nastupu na narednim opštim izborima 2018. godine protiv sadašnje vlasti, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Borenović je ponovio stav PDP-a da je sadašnja Vlada RS, koju predvodi Željka Cvijanović "najlošija u historiji RS", te je najavio pet interpolacija zbog situacije u RS.

Precizirao je da će interpolacije o ekonomskom stanju, zdravstvenom sektoru, penzijsko invalidskom osiguranju, poljoprivredi i demografskoj situaciji u RS biti podnesene tokom juna, a da sjednicu Narodne skupštine o toj temi očekuje početkom septembra.

Govoreći o sastanku Milorada Dodika, predsjednika RS sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Rusije, Borenović je rekao da se radi o sastanku na marginama i da su dosadašnji susreti pokazali malo konkretnih stvari.

Ukoliko dođe do dogovora s Rusijom oko kredita RS, Borenović je rekao da je to dobro samo ako bi služilo vraćanju postojećih obaveza i smanjenju duga.


(TBT/ NN)