ŠTA ĆE NATO REĆI NA TO: Turci i Rusi vode pregovore o izgradnji borbenog aviona

05.06.2017. u 02:47

BUSINESS

Šef ruske državne korporacije za obrambenu industriju Rostec Sergej Chemzov poručio je kako Rusija i Turska pregovaraju o zajedničkoj proizvodnji ratnog aviona, te da bi dvije zemlje mogle napraviti nešto novo i moderno


FOTO: (public)

Šef ruske državne korporacije za obrambenu industriju Rostec Sergej Chemzov poručio je kako Rusija i Turska pregovaraju o zajedničkoj proizvodnji ratnog aviona, te da bi dvije zemlje mogle napraviti nešto novo i moderno, javlja Anadolu Agency (AA).

Chemezov se u razgovoru sa novinarom AA osvrnuo na zajednički projekat sa Turskom, zračni obrambeni sistem S-400, ali i na druge projekte.

Rekao je kako sa Turskoj pregovaraju o proizvodnji ratnog aviona pete generacije, te da Turska na tom planu ima neophodnu infrastrukturu.

On je rekao kako je o pitanju finansiranja bilo govora i na nivou vlada dvije zemlje, obzirom da za sporazume između vlada jedino vlada može odobriti kredite. Naglasio je kako ministri finansija dvije zemlje nastavljaju pregovore.

“Rusija i Turska pregovaraju i o proizvodnji ratnog aviona pete generacije. Turska za to ima svu potrebnu infrastrukturu, ova zemlja sama montira svoje avione. U tom smislu, zajedno možemo napraviti nešto novo i moderno”.


(TBT, AA)