PRIČA O NAMA...Freeman: Proživjeli ste horor, i umjesto da mrzite, vi opraštate (VIDEO)

04.06.2017. u 13:18

KULTURA

„Da biste živjeli zajedno i normalno, morate svi biti Bosanci „ kazao je glumac. Oskrarovac je dodao da ipak ne zna kakav bi bio i kako bi se nosio sa onim što su Bošnjaci doživjeli

FOTO: Freeman (Screnshot, Face Tv)

Slavni glumac Morgan Freeman boravio je u Bosni i Hercegovini protekle sedmice a u petak navečer je u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića na FACE TV objavljen intervju u kojem je oskarovac govorio o dokumentarcu koji snima o BiH.

„ Vi ste jako poseban narod jer ste proživjeli strašne događaje, ali nekako s tim dobro živite i držite se zajedno. Mi u našim emisijama upravo govorimo o takvom ljudskom srcu. Proživjeli ste ovakav horor, ali umjesto da mrzite ljude koji su vam to uradili, vi opraštate. Znamo iz historije da je oprost veoma moćno oružje,  rekao je Freeman

Na pitanje novinara Hadžifejzovića da li je stekao predstavu o tome ko su Bosanci i Hercegovci, Freeman je rekao:

„Znam ko ste bili, Jugosloveni. Republike su sve bile zajedno i znam da se to raspalo. Ali vi ste još dio tog konglomerata. Niste vi samo Bošnjaci, tu su i Hrvati, Srbi, Slovenci, svi još žive tu u Bosni“, kazao je Freeman. Dodao je da svi državljani BiH moraju imati zajednički identitet kako bi živjeli sigurno i u miru.

„Da biste živjeli zajedno i normalno, morate svi biti Bosanci „ kazao je glumac. Oskrarovac je dodao da ipak ne zna kakav bi bio i kako bi se nosio sa onim što su Bošnjaci doživjeli.

Na opasku Hadžifejzovića da su ljudi na ovim prostorima razočarani i gube nadu, Freeman je rekao da nikada nije prekasno i da bez nade nemate ništa.

Freeman je posjetio BiH i Srebrenicu zbog snimanja dokumentarnog filma. Slavni glumac je u BiH snimao dio serijala pod nazivom "The Story of Us With Morgan Freeman" ("Priča o nama s Morganom Freemanom"), koji će biti emitovan na National Geographicu. Serijal se sastoji od šest jednosatnih epizoda koje će obrađivati teme ljubavi, vjere, rata, mira, slobode...(TBT)