ZAHVALNOST SVETOJ STOLICI Čović i bh. delegacija papi Franji darovali dres reprezentacije i prvaka BiH

03.06.2017. u 01:50

POLITIKA

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović i papa Franjo razgovarali su o aktuelnoj situaciji u BiH, socio-privrednim pitanjima, demografskoj situaciji i u tom kontekstu o položaju mladih u bh. društvu općenito

FOTO: Franjo, Ćović (public)

Poseban akcenat tokom razgovara je stavljen na trenutni položaj hrvatskog naroda u BiH. Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović izrazio je zahvalu Svetoj Stolici za iskazanu kontinuiranu brigu za Hrvate, ali i sve ostale narode u BiH.

Potom je održana i audijencija za delegaciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Na kraju audijencije, papa je blagoslovio delegaciju.

Nakon audijencije kod pape, hrvatski član Predsjedništva BiH, s delegacijom, imao je susret s kardinalom Pietrom Parolinom, državnim sekretarom Svete Stolice.

Tokom dana upriličena je i posjeta Hrvatskom papinskom zavodu sv. Jeronima, te Vatikanskom tajnom arhivu, toji u saopćenju Predsjedništva BiH.

Iako se to u zvaničnom saopćenju ove institucije ne navodi, na fotografijama koje su medijima poslane iz Predsjedništva BiH može se vidjeti da je Čović, između ostalog, papi Franji darovao dres nogometne reprezentacije BiH i dres kluba Zrinjski.


(TBT)