OSTAO BEZ TEKSTA: Dužnosniku State Departmenta “zamrzlo” se lice punih 20 sekundi (VIDEO)

03.06.2017. u 01:50

GLOBAL

Na pitanje novinara zašto Washington napada Teheran, a u isto je vrijeme vrlo blag prema Saudijskoj Arabiji, dužnosnik State Departmenta se našao u velikim teškoćama, te ostao bez riječi gotovo 20 sekundi


FOTO: Jones (Screenshot)

Tijekom konferencije za novinare o nedavnom posjetu Donalda Trumpa Saudijskoj Arabiji, Stuart Jones, pomoćnik državnog tajnika za Bliski istok, našao se u velikim poteškoćama. Na pitanje novinara o vrlo teškim kritikama Irana od strane američke administracije, lice višeg dužnosnika se smrzlo gotovo 20 sekundi, da bi na kraju zamuckivajući dao čudan odgovor.

Novinarsko pitanje: „Državni tajnik [Rex Tillerson] kritizirao je iranske izbore i iranski odnos prema demokraciji u prisustvu visokih saudijskih dužnosnika. Kako kvalificirate odnos Saudijske Arabije prema demokraciji i ne mislite li da je demokracija prepreka u borbi protiv terorizma”, pitao je novinar ukazujući na nedosljednost zahtjeva Washingtona koji ovise o sugovornicima čime se diskreditira američka diplomacija.

Neugodna situacija u kojoj se našao Stuart Jones ući će u anale izjava dužnosnika State Departmenta.

Nakon 20 sekundi vrlo neugodne šutnje, dužnosnik se “vratio u stvarnost” i zamuckivajući pokušao dati odgovor:

“Aa, eee,… Mislim da smo pri ovom susretu (u Saudijskoj Arabiji) osjetno napredovali, sa Saudijcima i našim partnerima, protiv ekstremizma ali također…. također donoseći određene mjere koje će nam omogućiti da pobijedimo ekstremizam.”, ne odgovarajući uopće na postavljeno pitanje, te je nastavio:

“Iran je teroristička prijetnja, a državni aparat Irana nije odgovoran prema svojim biračima.”,  završio je odgovor Stuart Jones.

Pošto slika, u ovom slučaju video, govori više od tisuću riječi, prosudite sami razinu neugodnosti dužnosnika State Departmenta.(TBT, logicno.com)